Bé-01

Freelance Runningtherapeut

Mijn naam is Bé van Lotringen. Ik ben (sport-) psycholoog NIP, vitaliteitscoach en runningtherapeut. Daarnaast ben ik enthousiast hardloper. Ik woon met mijn gezin en hond in Aalsmeer en heb een prachtige praktijkruimte aan de rand van het Amsterdamse Bos. Deze is gevestigd in de Dorpskerk in het Oude Dorp van Amstelveen. Het bos is een mooie plek om hard te lopen of voor een wandeling en gesprek.

Als psycholoog en runningtherapeut kies ik mijn werkplek bij voorkeur in of dichtbij de natuur. Het licht, de lucht en alle kleuren ondersteunen mijn visie dat beweging een positieve kracht bij je naar boven haalt die verrast. Ik geloof in beweging. Beweging geeft ruimte. Ruimte in je lijf en je hoofd. Runningtherapie is een bijzondere vorm van therapie, waarbij bewegen en ademhalen centraal staan. Naast het voeren van gesprekken zet ik hardlopen in als methode van herstel. Met behulp van ademhalingsoefeningen, zowel in rust als tijdens inspanning, onderzoeken we de ideale bewegingsmodus. Samen maken we een persoonlijk stappenplan en een schema.

Runningtherapie vindt bij mij één-op-één plaats, maar kan ook in kleine groepen. Soms als aanvulling op psychotherapie, soms als coachingstraject, waarbij je graag buiten en in beweging jouw vragen onderzoekt. Ik vind het belangrijk dat je inzicht krijgt in je problemen en beter leert omgaan met valkuilen, waardoor klachten verminderen. Daarnaast leer ik je vaardigheden en handvatten te vinden om zelfstandig met je problemen om te gaan. De begeleidingsvorm die gekozen wordt, is afhankelijk van de vraag en komt in overleg tot stand. De trajecten worden op maat samengesteld, afhankelijk van de situatie en je behoeftes.

Indicaties voor runningtherapie zijn: depressie, depressieve gevoelens, stemmingswisselingen, angststoornissen, eetproblemen, rouw, psychosomatische klachten en overbelastingklachten als stress en burnout. Voor meer informatie verwijs ik u door naar mijn website: https://www.bevanlotringen.nl/