Somberheid en verdriet horen bij het leven. Wanneer je een dierbare verliest, een relatie eindigt of het simpelweg even niet mee zit, kun je je vaak somber en verdrietig voelen. Dat is heel normaal. Maar wanneer de somberheid langer duurt en wanneer je er in je dagelijks leven veel last van hebt, dan kan er ook sprake zijn van een depressie. In een depressie ben je het grootste deel van de dag somber en heb je vrijwel nergens belangstelling voor.

Er zijn verschillende vormen van depressies. Bekende vormen zijn: de winterdepressie en de postnatale depressie. Een depressie kan erfelijk zijn, maar kan ook door overbelasting, een moeilijke jeugd of een ingrijpende gebeurtenis ontstaan. Vaak helpt het bij een depressie om erover te praten.

Voel je je vaak somber of depressief?
Onze therapeuten helpen je graag in je eigen taal verder. Zij gaan samen met jou op zoek naar een oplossing waarmee je zelf het probleem kunt aanpakken, zodat de depressie niet langer je leven beïnvloedt. Meld je hier aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.