Heb je in het verleden iets ergs meegemaakt en blijft de gebeurtenis steeds terugkomen in je gedachten of dromen? Lijkt het alsof de gebeurtenis zich steeds opnieuw voor je ogen afspeelt, alsof je het steeds opnieuw beleeft?

Bij een posttraumatische stress-stoornis (PTSS) komen nare ervaringen vaak op een indringende manier terug in je gedachten of dromen. Hierdoor kan het zijn dat je bepaalde situaties liever vermijdt of dat je er alles aan doet om deze herinneringen te verdringen. Met als gevolg dat je snel schrikt van dingen, je slecht kunt concentreren of snel prikkelbaar of zelfs agressief wordt. Er zijn verschillende methoden om een posttraumatische stress-stoornis te behandelen. EMDR en Cognitieve Gedragstherapie zijn effectieve therapievormen.

Blijft een nare gebeurtenis steeds terugkomen in je gedachten?
Onze therapeuten helpen je graag in je eigen taal verder. Zij gaan samen met jou op zoek naar een oplossing waarmee je zelf het probleem kunt aanpakken, zodat deze schokkende gebeurtenis niet langer je leven beïnvloedt. Meld je hier aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.