Dé groepstraining voor mindfulness, acceptatie en betrokkenheid voor Empower cliënten.

Onderzoek toont aan dat mindfulness training een effectieve manier is om terugval te voorkomen bij cliënten met psychische problemen, zoals angst en depressie. Wij bieden onze cliënten een groepstraining aan om na hun individuele therapie te volgen om te helpen omgaan met moeilijkheden waarmee u na de therapie te maken kunt krijgen en om uw leven ten volle te leren leven.
Veel mensen ervaren hun leven als onbevredigend omdat ze last hebben van psychische problemen, zoals angst, verdriet, onzekerheid of uitputting. We doen ons uiterste best om die gevoelens niet te ervaren en er vanaf te komen. “Als mijn moeilijke emoties weg zijn, kan ik mijn leven gaan leiden”, denken de meeste mensen. Wetenschappelijk onderzoek toont echter aan dat deze houding de moeilijke emoties juist kan versterken! Onze training “Living life to the fullest” is gevuld met oefeningen van mindfulness en Acceptance and Commitment therapy (ACT) en helpt je om nieuwe en betere manieren te oefenen om met moeilijke emoties om te gaan. Op deze manier leer je vanuit het hart je leven te leven en maak je meer keuzes op basis van je waarden.
 

Praktische informatie

Wat is het?
Een groepstraining van vier tot acht cliënten en één of twee trainers. De training heeft een duur van 6 sessies. De training maakt gebruik van het boek “A beginner’s guide to mindfulness – Living in the moment” geschreven door Ernst Bohlmeijer en Monique Hulsbergen.

Hoe kan ik me aanmelden?
Wanneer u en uw therapeut besluiten dat u uw individuele therapie heeft afgerond en onze training voor u nuttig kan zijn, kan uw therapeut u aanmelden voor de groep. Uw therapeut zal u informeren wanneer u kunt beginnen.