Groepspsychotherapie is psychotherapie in groepsverband. Een groep bestaat over het algemeen uit 6 tot 8 deelnemers en is een zeer effectieve therapievorm.

Groepspsychotherapie geeft je inzicht in wat er precies met je aan de hand is en wat je daar vervolgens zelf aan kunt doen. In een groep ontmoet je mensen met dezelfde problemen die jou vanuit hun ervaring begrijpen en hoor je van anderen hoe zij met hun problemen omgaan. Bij groepstherapie spelen alle groepsleden een belangrijke rol. Hoewel iedereen werkt aan zijn of haar eigen problemen, leer je juist ontzettend veel door het contact en de interactie met anderen. Hoe mensen reageren op dingen, wat en hoe zij dat vertellen en hoe zij met hun problemen omgaan. Omdat iedereen anders is, reageert iedereen ook anders en dat maakt deze therapievorm zeer leerzaam.

Groepspsychotherapie wordt op dit moment alleen in onze praktijk in Groningen aangeboden.

Wil je in groepsverband psychotherapie volgen?

Onze therapeuten helpen je graag in je eigen taal verder. Zij gaan samen met jou op zoek naar een oplossing waarmee je zelf het probleem kunt aanpakken. Meld je hier aan voor een vrijblijvende kennismaking.