We doen er alles aan om te zorgen dat jouw therapie naar wens verloopt. Mocht je om wat voor een reden ook toch een klacht hebben of ontevreden zijn over de therapie, laat het ons weten.

De makkelijkste manier om jouw klacht kenbaar te maken is om het direct met jouw therapeut te bespreken. Vind je dat lastig of vervelend? Neem dan contact op met Irmi Lederer, zij is directeur van Empower en zelf ook psychotherapeut: i.lederer@empower-pt.nl.

 

Wanneer het niet lukt om de kwestie rechtstreeks met jouw therapeut of Irmi Lederer op te lossen, dan kun je gebruikmaken van de volgende mogelijkheden:

 

  • Klachtenbemiddelaar
    De LVVP (Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten) kan je in contact brengen met een tot klachtenbemiddelaar opgeleide psycholoog/psychotherapeut die als taak heeft in het conflict te bemiddelen.

 

  • Klachtencommissie LVVP
    Is je klacht zo ernstig dat bemiddeling geen oplossing biedt, dan kun je de klacht ook aan de Klachtencommissie van de LVVP voorleggen. Deze bestaat uit een externe onafhankelijke voorzitter (jurist), een vertegenwoordiger van de Nederlandse Patiënten/Consumenten Federatie en een lid van de LVVP. De klacht wordt op grond van de Wet Klachtrecht Cliënten Zorgsector (WKCZ) getoetst aan de Beroepscode voor psychologen of de Beroepscode voor psychotherapeuten. Gz-psychologen, psychotherapeuten en klinisch (neuro)psychologen vallen op grond van de Wet BIG onder het tuchtrecht.

 

  • Tuchtcollege voor de Gezondheidzorg
    Op grond van de Wet BIG kun je de klacht ook indienen bij het Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg. Welke klachten door het Tuchtcollege in behandeling worden genomen, lees je op www.tuchtcollege-gezondheidszorg.nl/ik-heb-een-klacht

 

Contactgegevens:

Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde

Psychologen & Psychotherapeuten (LVVP)

Maliebaan 87

3581 CG Utrecht

Telefoon: (030) 236 43 38

E-mail: bureau@lvvp.info

Website: www.lvvp.info

 

Klachtencommissie LVVP

Postbus 13086

3507 LB Utrecht

E-mail: klachtencommissie-lvvp@kbsadvocaten.nl