Eva Tel

Secretaresse/ Runningtherapeut

Ik ben opgegroeid in een klein dorpje op het platteland van de provincie Groningen en heb in stad Groningen twee studies gevolgd in verschillende richtingen. Ik ben opgeleid als Directiesecretaresse en direct daarna heb ik nog een studie als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener gevolgd. Na deze twee studies heb ik meerdere jaren in het buitenland gewoond en gewerkt.

Sinds februari 2020 ben ik (naast secretaresse) tevens werkzaam als Runningtherapeut. Uit eigen ervaring weet ik hoe goed sporten voor je is en mede hierom heb ik de cursus Runningtherapie gevolgd. Kern van de Runningtherapie is het gebruik van hardlopen om de psychische conditie te verbeteren. Wanneer je bijvoorbeeld last hebt van somberheid, lusteloosheid, stress of andere psychische klachten is (hard)lopen goed om deze klachten structureel te verminderen. Wetenschappelijk onderzoek laat overtuigend zien dat regelmatig bewegen goed is voor lichaam en geest. Het helpt je conditie te verbeteren en je zelfvertrouwen te vergroten. Gevoelens van onzekerheid, angst en depressie nemen af. Uiteraard kies ik de meest geschikte routes voor je uit en kun je tegelijkertijd genieten van de buitenlucht en een stukje natuur in stad Groningen.

Als loopcoach/ runningtherapeut zet ik graag met jou de eerste stap om je de positieve effecten van (hard)lopen en bewegen te laten ervaren. Je zult merken dat door de lichamelijke beweging alles weer in beweging komt.

In mijn vrije tijd ga ik (naast hardlopen) regelmatig wielrennen door het Groninger platteland en ben ik onlangs weer begonnen met tennis. Actief bezig zijn doet me goed! Tevens hecht
ik veel waarde aan mijn familie en vrienden en zie ze dan ook vaak.