Irene de Bel

Freelance dramatherapeut

Wil jij door middel van spel op zoek naar jouw kracht? Dan is dramatherapie wellicht een behandelvorm voor jou. Sinds november 2020 werk ik als freelance dramatherapeut samen met Empower. Ik werk in Groningen vanuit mijn eigen praktijk, genaamd Praktijk Speelkracht – Dramatherapie Groningen, gevestigd in 2016.

Dramatherapie is een ervaringsgerichte vorm van therapie waarbij denken, voelen en handelen met elkaar samenkomen. Door middel van verschillende theater- en spelmethodieken krijg je de mogelijkheid om te ontdekken, exploreren en te ontwikkelen, waardoor je inzicht krijgt in eigen gedachten, gedrag en gevoel. Binnen dramatherapie werken we vanuit een ‘alsof’ situatie, waardoor je in alle veiligheid van het speelvlak kunt oefenen met de werkelijkheid.

Vanuit een eigen ervaringsdeskundigheid bied ik ondersteuning bij rouw en verlies. Dit kan dan gaan om het verlies van een dierbare, maar ook het verlies van gezondheid of een situatie die niet meer is, zoals bijvoorbeeld bij echtscheiding. Daarnaast behandel ik vanuit mijn praktijk jeugd en volwassenen met een psychische, emotionele en/of sociale hulpvraag. Het kan dan gaan om bijvoorbeeld:

– Inzicht krijgen in eigen gedrag, gevoelens en gedachten
– Depressieve klachten of stemmingsklachten
– Angst of paniekklachten
– Overprikkeling door bijvoorbeeld hoog-sensitiviteit of het autisme spectrum
– Overbelasting, stress en burn-out
– Versterken van het zelfbeeld en zelfvertrouwen