Magriet Meijer

Psycholoog

Ik ben opgegroeid in de provincie Groningen en heb aan de Rijksuniversiteit Groningen Psychologie gestudeerd. Ik koos voor de klinische richting van de Master Hersenen en Gedrag.

Aansluitend werkte ik een aantal jaren bij de GGZ Drenthe. Ik deed er ervaring op met (neuro)psychologisch onderzoek, cognitieve gedragstherapie en psycho-educatie, met name bij de behandeling van psychotische klachten, angstklachten en depressieve klachten.

Daarna verhuisde ik naar Ecuador waar ik onder andere onderzoek heb gedaan naar de zorg bij zwangerschap, (traumatische) bevallingen en postpartum. Ook zette ik me er in voor een aantal maatschappelijk betrokken organisaties.

Het voor langere tijd wonen, werken of studeren in het buitenland brengt een aantal uitdagingen met zich mee. Door mijn tijd in Ecuador, IJsland en Spanje heb ik hier ook persoonlijk ervaring mee opgedaan.

In de behandeling streef ik ernaar een veilige ruimte te creëren waarin we samen op onderzoek kunnen gaan naar wat moeizaam gaat, maar zeker ook naar waar je krachten liggen.

 

Specialisaties
Cognitieve gedragstherapie
Therapie in het Nederlands, Engels en Spaans