Sanne Iedema

GZ-Psycholoog

Als echte Friezin ben ik opgegroeid in een klein dorpje op het Friese platteland. Met een eigen taal, eigen normen en waarden en bijbehorende mentaliteit. Mijn ‘reis’ naar Groningen is dan wel een stuk minder ver dan die van sommige Empower cliënten, maar het heeft me wel geleerd hoe zeer verandering van omgeving of van de mensen en verwachtingen om je heen soms wennen is. Als je tegen dingen aan loopt en je bij Empower aanmeldt, is de reis die jij tot nu toe hebt gemaakt hetgeen wat ik graag samen ga onderzoeken; waar stond je wieg, wie was er van betekenis voor je, wie of wat heb je eventueel gemist, wat leerde je vroeger en hoe heeft je dat gevormd en tot slot; welke gebeurtenissen hebben je (verder) uit balans gebracht?

Tijdens de therapie is contact wat mij betreft de basis, daarom zal ik proberen je een veilige plek te bieden waar je eerlijk en open durft te (leren) zijn over strubbelingen, eventuele pijnlijke zaken en/of lastige patronen. Ik ben betrokken en luister naar je, maar zal je wanneer nodig ook attent maken op valkuilen die je misschien zelf (nog) niet ziet. Van jouw kant vraagt therapie moed om anders te gaan doen en denken en intrinsieke motivatie om in je eigen proces en groei te willen investeren, ook op moeilijke momenten. Therapie is serieus, maar af en toe wat humor kan wat mij betreft geen kwaad. Samen bekijken we welke therapie het beste aansluit bij jou en je klachten. Soms kunnen behandelingen kortdurend zijn, soms vraagt het meer tijd. Ik maak onder andere gebruik van cognitieve gedragstherapie, EMDR, schema(groeps-)therapie en client centered therapie.

In 2008 ben ik aan de RUG afgestudeerd als Orthopedagoog en heb vanuit die studie waar nodig ook aandacht voor het systeem om je heen. Na enkele jaren werkervaring in de forensische psychiatrie, waar ik werkte met cliënten met oa persoonlijkheids-, ontwikkelings- en verslavingsproblematiek, heb ik in 2019 de post master opleiding tot GZ psycholoog afgerond. Daarna heb nog een periode op een forensische polikliniek gewerkt, waar ik verdere werkervaring heb opgedaan in het werken met cliënten met oa trauma en angst- en stemmingsproblematiek.

Ik behandel in Nederlands en Engels.

BIG nummer: 99925810525