Friederike Hahn

Psycholoog

Ik kom oorspronkelijk uit Frankfurt am Main, waar ik ook ben opgegroeid. Als tiener al wou ik graag een tijdje in het buitenland wonen en studeren. Ik heb deze wens kunnen realiseren en ben naar Groningen gekomen voor mijn bachelor en master in de klinische psychologie.
In mijn studie leerde ik de cognitieve gedragstherapie waarderen, waardoor ik deze technieken in de praktijk veel gebruik. Verder ben ik ook heel geïnteresseerd in andere benaderingen zoals cliënt gerichte therapie en ACT en maak gebruik van hun technieken indien op jouw situatie van toepassing.
Samen met jou creëer ik een ruimte waarin je de mogelijkheid hebt je zelf te ontwikkelen. Dit is misschien makkelijk uit te leggen met een metafoor. Je kunt jezelf zien als een kamer, ingericht met allerlei spullen en meubilair. Als je bij Empower komt heb je je kamer op een specifieke manier ingericht. Rekening houdend met jouw levensverhaal, jouw perspectief en jouw persoonlijkheid, proberen we de de kamer zo te veranderen dat die je dichter bij je ideale zelf brengt. Jij bepaalt welke onderwerpen aan bot komen en hebt dus ook de regie over wat je in jouw kamer wil veranderen en hoe snel dat gebeurt. Mijn rol hierin is om je te helpen met inrichten, bijvoorbeeld door je bewust te maken van andere perspectieven, je zo nodig uit te dagen, of jouw sterke punten te belichten.
Ik geef therapie in het Duits, Engels en Nederlands.